Käyttäjäystävällinen eli helppo, tehokas ja miellyttävä nettisivu

Käyttäjäystävälliseltä nettisivustolta käyttäjä löytää etsimänsä nopeasti. Sivuston valikot, sivun osat ja värit ovat yksinkertaiset, selkeät ja miellyttävät. Näin ollen käyttäjä hahmottaa nopeasti mikä sivuston tarkoitus on ja mitä sivustolta löytyy. Sivustolle on pyritty luomaan sellainen tunnelma, että kävijä viihtyy.

Käyttäjäystävällinen nettisivu toimii hyvin erilaisilla laitteilla, mukautuen näytön kokoon. Pienillä näytöillä sivun tärkeät asiat jäävät selkeästi näkyville ja vähemmän tärkeät, kuten valikot, siirtyvät syrjään. Näin ollen teksti pysyy luettavassa koossa pienilläkin näytöillä.

Käyttäjäystävällinen teksti on selkeää ja kieli ymmärrettävää. Tekstin pituuteen on  kiinnitetty huomiota, jotta lukeminen ei ole vaivalloista. Kappaleet ovat sopivan pituisia ja nopeasti luettavissa. Myös kuvat tekstissä ovat sijoitettuna niin, etteivät ne vaikeuta lukemista.

Käyttäjäystävälliset nettisivut tehdään hyvällä suunnittelulla, jossa mietitään mitä käyttäjä sivustolta etsii ja mitä ovat käyttäjän tarpeet. Tärkeää on myös, että sivustoa testataan monipuolisesti ja kehitetään jatkuvasti käyttäjäystävällisemmäksi.

Opinnäytetyössäni tutustuin nettisivujen suunnittelun ja testaamisen tärkeyteen. Jos kiinnostuit aiheesta, niin alla linkki opinnäytetyöhön.

Web-sivuston käytettävyys: Case Tornionseudun Ampujat ry